Medeni liker in medica

Že stari Slovani so znali ceniti naravo in njene dobrine. Tako so si pripravljali tudi medico, ki je skupna indoevropska pijača. Medica vsebuje manj % alkohola, kot medeni liker in se tudi drugači pripravi. Za medico ni potrebno dodajati žganja, saj se ustvari naravni alkohol, ki je rezultat vrenja medene raztopine (med + voda).

Medeni liker pa je narejen iz treh osnovnih sestavin, ki se med sabo zmešajo in vrejo. Zanjo v osnovi potrebujete sadni destilat (sadno žganje), med in vodo. Z dodanjem žganja se doseže tudi večja vsebnost % alkohola v pijači. Zaradi večje vsebnosti alkohola se tudi priporoča kot primerno ohlajen aperativ. Več si lahko preberete tukaj.

Celoten postopek se razlikuje od proizvajalca do proizvajalca, zato je na tržišču tudi različna pisana paleta medic in medenih likerjev. Celotna aroma in vonj sta odvisna od sestavin (vrste meda in žganja), dodatkov in postopka izdelave.

Čebelčarstvo Zarnec vam ponuja priznano kvaliteto medice, ki ima dober glas na sejmih in po domovih. Vsako nedeljo nas lahko najdete tudi na Bolšjem sejmu pri bivšem TAMu v Mariboru, kjer vam ponujamo pestro izbiro medu, medenega likerja in daril (darila tudi po naročilu).

Medeni liker v elegantni steklenici

Medeni liker

Za dodatne informacije in naročila pokličite na telefon:

02 / 720-69-58 ali GSM: 040-39-88-84


Vir zloženke: Čebelaska zveza Slovenije, Čebelarska svetovalna služba in Čebelarska zveza Zgornje Gorenjske


S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev. Z uporabo naših storitev se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.Copyright © Janez Seršen, Kontakt: e-pošta - info@abask.net

eXTReMe Tracker      Creative Commons License     
     TeamViewer for Remote Support